AŠK Rogovo iz Sv.Filip i Jakova dobio značajnu donaciju Hrvatskog atletskog saveza

Objavljeno: 21.11.2018

U srijedu 21.studenog u prostoriji Općinske vijećnice u Sv.Filip i Jakovu predana je značajna donacija Hrvatskog atletskog saveza u vrijednosti od 10.000,00 kuna u raznom atletskom materijalu.

Donacija je uručena od strane predsjednika i dopredsjednika Atletskog saveza zadarske županije gosp. Slobodana Mijolovića i gosp. Mate Bulića, a u ime kluba su je primili predsjednik i dopredsjednik Jakov Baričić i Šime Stanić.

Samoj dodjeli je bio nazočan načelnik Općine Sv.Filip i Jakov Zoran Pelicarić koji je posebno pohvalio aktivnost i rad kluba te rekao da je to dobar primjer kako se može na volonterski način pridonijeti i postići značajne uspjehe u razvoju športa okupljanjem najmlađih kroz razne sportske aktivnosti koje su proteklih godina provodili.
Atletski športski klub „Rogovo“ Sv.Filip i Jakov član je Hrvatskog atletskog saveza već 8 godina pa je ova donacija dodatno priznanje za dugogodišnji rad sa djecom i postignute izuzetne rezultate.

Predsjednik i dopredsjednik kluba su se posebno zahvalili Hrvatskom atletskom savezu i Atletskom savezu Zadarske županije na dosadašnjoj podršci u radu, a posebno na dodjeli ove značajne donacije koja će pomoći u provođenju daljnjih aktivnosti kluba.
Uz mnoge udruge i sportske klubove koji djeluju u Sv.Filip i Jakovu Atletski športski klub „ROGOVO“ više od 10 godina okuplja najmlađe i niže rezultate na županijskim, ali i republičkim natjecanjima.Klub okuplja 35 djece i 10 odraslih članova, a dobitnici su brojnih nagrada i priznanja pa tako i onog od strane Hrvatskog atletskog saveza za dugogodišnji rad.

Najveći uspjeh AŠK Rogova postigao je Duje Jurić koji je ove godine na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Varaždinu osvojio prvo mjesto u bacanju vortexa i postao prvak Hrvatske. Stoga je Duje ove godine dobio posebno priznanje Općine Sv.Filip i Jakov za svoje uspjehe.
Članovi kluba su ove godine sudjelovali na svim kolima Dalmatinske lige u Splitu, Zadru i Makarskoj i postigli izuzetno dobre rezultate.

Ove godine je klub organizirao dvije sportske manifestacije u Sv.Filip i Jakovu koje su okupile veliki broj sudionika. Na plaži Iza Banja u Svetom Filip i Jakovu 13.svibnja održan je drugi Proljetni kros, a Pojedinačno prvenstvo Dalmacije u krosu održana je 6.listopada na igralištu Nogometnog športskog kluba Nova zora.
Članovi AŠK Rogovo i ove su godine sudjelovali u Finalu ERSTE PLAVE LIGE u Zagrebu i postigli odlične rezultate, a posebno uspješan je bio Ante Šuperba koji je osvojio srebro u bacanju vortexa.

Članovi AŠK Rogova su dobar primjer kako se može na volonterski način pridonijeti u razvitku ugleda Općine, a poglavito za naročite uspjehe u razvoju športa kao i za provedbu raznih aktivnosti u svom mjestu.