Dječji vrtić "Cvit primio poklone

Autor: Općina Sv. Filip i Jakov
Izvor fotografije: Općina Sv. Filip i Jakov
Objavljeno: 13.09.2019.

Općina Sv. Filip i Jakov za DV "Cvit" godišnje izdvaja ukupno 2.000.000 kuna

Novu pedagošku godinu Dječji vrtić "Cvit" Sv. Filip i Jakov zajedno s područnim vrtićem "Cvitić" iz Turnja započeo je s 113 djetetom u šest odgojnih skupina te su im tom prigodom donačelnica Općine Sv. Filip i Jakov Josipa Mrkić i članica upravnog odbora Dječjeg vrtića "Cvit" i vijećnica Općinskog vijeća Anamarija Matešić dodijelile razne poklone.

Sva djeca koja pohađaju vrtiće su s područja općine te Općina Sv. Filip i Jakov za DV "Cvit" godišnje izdvaja ukupno 2.000.000 kuna. Općina tako sufinancira boravak djece u mjesečnom iznosu od 1.600 kuna po djetetu za deset sati boravka te 1.000 kuna po djetetu za boravak od četiri i pol sata.

Konstantno unaprjeđenje i poboljšanje sustava brige o djeci rane predškolske dobi je nit vodilja rada DV "Cvit" te jedna od najvažnijih uloga i prioriteta Općine. To je dokazano i u programu predškole u Raštanima Donjim i Raštanima Gornjim u trajanju od pet mjeseci godišnje te za koji Općina Sv. Filip i Jakov izdvaja 35.000 kuna i koji je za roditelje besplatan.