Filipjanci najbolji "fejsbukovci"

Autor: Zadarski list
Izvor fotografije: Zadarski list
Objavljeno: 05.02.2014.

Općina Sv. Filip i Jakov zasigurno ima najažurniju i najbolje posjećenu Facebook stranicu od svih 28 općina i šest gradova Zadarske županije.Iako je prevrtljiva veljača najkraći mjesec u godini, ona je ujedno i najzabavniji jer s njom započinje i vrijeme maškara, maskiranja i raskošnih karnevala.
Tu je i Valentinovo, a stariji ljudi imaju običaj kazati kako je veljača mjesec mačaka jer je tada vrijeme kada se mačke pare. U samo 28 dana "zgužvalo" se i maškaranje, ljubovanje, mjaukanje – dobrodošli u veljaču!

Štoviše, već prvih dana mjeseca veljače je potvrđeno kako Općina Sv. Filip i Jakov zasigurno ima najažurniju i najbolje posjećenu Facebook stranicu od svih 28 općina i šest gradova Zadarske župnije. 

A premda u recesijskim vremenima to zvuči gotovo nevjerojatno u Filipjakovu se dodatno zahuktao projekt izgradnje luke i novog dijela kupališta. Riječ je o projektu obalne trase od plaže Iza banja do Kontovog mula, vrijednog čak 45 milijuna kuna. Otvaranje mape tog projekta na Facebooku na općinskoj stranici, vjerovali ili ne, otvorio se na tisuće puta.

Istovremeno dva susjedna, prijateljska mjesta, Turanj i Sv. Filipi Jakov, jedno proširuje groblje, drugo gradi mrtvačnicu-kapelicu.
Bilo kako bilo, Udruga Napredak iz Sv. Filipa i Jakova je rijetka udruga u Hrvatskoj koja je protekle godine uprihodila gotovo 900.000 kuna, potrošila i uložila 1,1 milijun kuna te u ovu godinu ušla sa viškom od čak 520.000 kuna, dobrim vijelom "ostatkom" još iz 2012. godine. Za veselicu bi im dobro došla Gradska glazba Pag koja obilježava 90. obljetnicu uspješnog rada.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/05022014/filipjanci-najbolji-fejsbukovci