I Filipjanci krv darovali ujutro

Autor: Zadarski list
Izvor fotografije: Općina Sveti Filip i Jakov
Objavljeno: 14.12.2013.

U sklopu redovnih aktivnosti Gradsko društvo Crvenog križa provelo je u Sv. Filip i Jakovu treću ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija je održana u prostorijama apartmanskog naselja Margarita Maris. Božićnoj akciji se odazvalo 41 darivatelj, koji su spremnošću za pomoć nepoznatim osobama iskazali dobrotu i humanost.

- Za potrebe Opće bolnice Zadar - Odjela za transfuzijsku medicinu i Specjalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru prikupljeno je 29 doza krvi, kazao je predsjednik Aktiva DDK-a Joško Eškinja zahvaljujući pritom svim darivateljima te svim onima koji su podržali akciju i omogućili obrok zahvale.

I filipjanski darivatelji su umjesto u poslijepodnevnim i večernjim satima shodno novim zakonima Europske unije akciju održali u jutarnjim satima.

- Naime, utvrđeno je kako je hemoglobin u jutarnjim satima daleko bolji i bogatiji kisikom, a time je bolji i kvalitetniji i krvni pripravak.

Nakon uspješne akcije na prigodnom domjenku uručene su zahvalnice za prvo darivanje Josipu Juriću i za deseto darivanje Ivanu Milatu.
 

http://www.zadarskilist.hr/clanci/14122013/i-filipjanci-krv-darovali-ujutro