Jako Andabak u malom mjestu planira marinu, apartmane i hotel

Objavljeno: 10.05.2023

Važan je ovo projekt i za ovako malu općinu na biogradskoj rivijeri kojoj se s ovim projektom otvara dodatni potencijal i novi brendovi, stoga je njihova podrška ovakvom projketu – neupitna.

Jako Andabak, hrvatski poduzetnik koji vodi neke od najvećih hrvatskih turističkih kuća i hotela krenuo je s ulaganjem u Svetom Filipu i Jakovu gdje mu je namjera napraviti marinu te od bivšeg apartmanskog naselja napraviti luksuzne apartmane i manji hotel, a sve s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti, obogaćenja ponude, te mogućnost privlačenja drugih investitora.

Apartmansko naselje


Važan je ovo projekt i za ovako malu općinu na biogradskoj rivijeri kojoj se s ovim projektom otvara dodatni potencijal i novi brendovi, stoga je njihova podrška ovakvom projketu – neupitna.

U razgovoru s Andabakom zanimalo nas je zbog čega je investiciju vrijednu gotovo 18 milijuna eura odlučio dovesti upravo u Sveti Filip i Jakov.

– Neke stvari se slučajno događaju, a u nazivu mjesta ima i moje ime, našalio se Andabak.

Nekadašnje apartmansko naselje dobit će novi sjaj, a intencija je dovesti luksuz u nekadašnji kompleks s tek tri zvjezdice kako bi se proširila turistička ponuda.

– Gradi se marina, a u naselju uređujemo apartmane, vile. Porušili smo dio zgrada i trebali bismo napraviti sedam vila i revitalizirati hotel i dovesti ga na četiri, odnosno pet zvjezdica. To će biti izuzetno luksuzno. Osim toga, izmjestit ćemo sportske terene izvan mjesta kako bi ljudi mogli upražnjavati sport na nekoliko terena.

U planu je izgradnja teniskih terena, nogometnog, terena za balote i nove sportove koji dolaze, a sve kako bi se dodatno obogatila i proširila ponuda, najavio je Andabak te ističe kako hotel neće biti velik.

– On je u funkciji naselja, prije svega servis za naselje, sve skupa će biti 50 do 60 soba, govori Andabak.

Hidromasažni bazeni

A o perspektivi hrvatskog turizma ima pozitivno mišljenje.

– Hrvatska ima još uvijek lijepu prirodu koja je, doduše, u nekim dijelovima uništena zbog pretjerane gradnje. Unatoč tome, Hrvatska svoju budućnost ima u luksuznom turizmu i tu se treba usmjeravati.

Turisti su, manje – više dobre platežne moći i žele doživljaj, ugodno se osjećati, a takvi gosti nama i trebaju. Zadarska županija sigurno ima velikih potencijala u tom smjeru, smatra Andabak.

Kvalitetom, sadržajima ovaj projekt stajat će uz bok vodećim svjetskim resortima. Vile će imati privatnost, smještene su odmah uz more, a trebale bi biti »žila kucavica« ovog projekta. Luksuzne vile imat će podrum, prizemlje i kat.

U podrumu će biti garaža, ostava i tehnička prostorija, u prizemlju dnevni dio, a na katu spavaće sobe s kupaonicama. U prizemlju će biti natkrivene terase iz koje se dolazi do bazena i lounge prostora. Atrakcija su je hidromasažni bazeni smješteni na terasama na katu vila, s »vodopadom« u bazen u prizemlju.

Svojevremeno je sličan projekt napravljen u Brelima, a kako u ovom dijelu županije nema sličnog resorta, ovo je dodatni input razvoju turizma u ovoj općini, ali i Zadarskoj županiji, čime se tržište otvara za nove goste, imućnije i željne bogatije ponude, dodatnih sadržaja.

Izvor: Zadarski list