Općina Sv. Filip i Jakov kupila brodicu u vrijednosti od 150.000 kn

Autor: BnM Portal
Izvor fotografije: BnM Portal
Objavljeno: 06.06.2019.

Brodica će služiti za poslove obavljanja komunalnih djelatnosti, u sklopu akcija čišćenja i postavljanja infrastrukture na otoku Babcu te doprinijeti boljoj povezanosti između otoka i ostalih mjesta općine

Za poslove obavljanja komunalnih djelatnosti te u vrijednosti od oko 150.000 kuna, Općina Sv. Filip i Jakov kupila je a zatim i obnovila brodicu duljine 6.5 metara i širine 2.5 m.

Isto tako, pošto su na temelju pisma inicijative potpisanog od sedamdesetak žitelja, uglavnom, otoka Bapca, vijećnici prošle godine donijeli odluku kojom je otok Babac postao sedmo naselje u sastavu Općine Sv. Filip i Jakov, iz općine poručuju da će brodica zasigurno služiti u sklopu akcija čišćenja otoka, postavljanje infrastrukture te doprinijeti boljoj povezanosti između otoka i ostalih mjesta općine.

“Ovo je vizija širenja naselja Babac i želja da budemo i otočna općina. Bog nam je dao da imamo zaobalni, priobalni i otočni dio. Želja nam je da Babac bude jednog dana „mini-Vrgada“, rekao je načelnik Zoran Pelicarić, a nabavka brodice će im sigurno pomoći da se približu tom cilju.