Općina Sv. Filip i Jakov potpisala ugovor o uređenju plaže “Morovička“ u Turnju, 2. faza

Autor: BNM Portal
Izvor fotografije: BNM Portal
Objavljeno: 10.04.2019.

Osnovni cilj projekta je pridonijeti jačanju konkurentnosti turizma općine Sv. Filip i Jakov, kroz razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove te proširenje i unaprijeđenje turističke ponude putem uređenja i dodavanja novih sadržaja plaži Morovička.

Općina Sveti Filip i Jakov i obrt za hidroradove i usluge HIDRORADOVI SAGENA sklopili su dana 8. travnja ugovor o izvođenju radova na uređenju plaže „Morovička“ u Turnju, 2. faza. Radovi će se naručiti i izvesti u skladu s Ponudom, tehničkom i projektnom dokumentacijom i Ugovorom, a obuhvaćaju sljedeće vrste radova: pripremni radovi, zemljani radovi, betonski i armiranobetonski radovi, armirački radovi i ostali radovi.

Projekt Uređenja plaže Morovička je sljedeći korak nakon uspješno provedenog projekta „Uređenje plaža u Sv. Filip i Jakovu i Turnju“ koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma 2014. godine putem Fonda za razvoj turizma – izradu projektne dokumentacije te 2017 g. 1. fazu kapitalnog projekta iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture koja je uspješno završena u 2018. godini. Osnovni cilj projekta je pridonijeti jačanju konkurentnosti turizma općine Sv. Filip i Jakov, kroz razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove te proširenje i unaprijeđenje turističke ponude putem uređenja i dodavanja novih sadržaja plaži Morovička.