Općina Sv. Filip i Jakov započela gradnju nogostupa u Donjim Raštanima u vrijednosti preko dva milijuna kuna

Autor: BNM PORTAL
Izvor fotografije: BNM PORTAL
Objavljeno: 26.05.2020.

Glavni cilj je doprinijeti demografskom i gospodarskom razvoju kroz ulaganja u komunalnu infrastrukturu

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić izrazio je zadovoljstvo što je projekt kojeg je Općina inicirala prošle godine došao u završnu fazu gradnje nogostupa koji je od velike važnosti za sigurnost, rasvjetu te pješačku povezanost u tom mjestu.

Općina Sv. Filip i Jakov potpisala je Ugovor o početku gradnje nogostupa nakon provedenog postupka Javne nabave, a prije početka izvođenja radova na izgradnji prometnice izveli su se pripremni radovi koji se sastoje u geodetskom iskolčavanju, označavanju postojećih komunalnih instalacija, osiguranju i označavanju gradilišta, pristupnih prometnica, kao i privremenih prometnica ukoliko je potreba izvedbe istih.

Nogostup se gradi uz postojeću lokalnu cestu na dionici duljine 1040 metara te je na pojedinim dijelovima predviđena rekonstrukcija kolničke konstrukcije i izvedba autobusnog stajališta. Prema projektu izvode se dva pješačka prijelaza. Vrijednost radova iznosi preko dva milijuna kuna.

“Prvenstveno se želim zahvaliti Županijskim cestama koji sudjeluju u ovom projektu sa sufinanciranjem u iznosu od oko pola milijuna kuna. Želio bih naglasiti i da će se paralelno nogostup iz Glavice tj. obližnje Općine Sukošan nasloniti na naš nogostup koji će tako voditi sve do crkve u Donjim Raštanima, a uz sve to naravno ide i rasvjeta na onim dijelovima na kojima još nije postavljena”, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Glavni cilj je doprinijeti demografskom i gospodarskom razvoju kroz ulaganja u komunalnu infrastrukturu.
 
- U proteklom trogodišnjem mandatu općinski tim je ostvario vidljivo brojne projekte koristeći pritom sve mogućnosti koje su se pružale putem raznih fondova, županijskih i državnih natječaja, a sve s ciljem podizanja standarda kvalitete življenja žitelja općine u svim segmentima. Nastavljamo započete projekte kako bi s novim projektima stigle i nove investicije, poručila je Josipa Mrkić.
 
Prema projektu predviđena je gradnja nogostupa širine 1,6 metara.Postojeća prometnica je širine 5,5 do 6,5 metara s obostranim bankinama. Na pojedinim dijelovima predviđena je rekonstrukcija kolničke konstrukcije da se dobije širina kolnika od minimalno šest metara.