Pelicarić: "Gradit ćemo vrtić u Gornjim Raštanima"

Autor: Zadarski list
Izvor fotografije: Zadarski list
Objavljeno: 16.08.2014.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Ilirijevoj Villi Donat u Sv. Filip i Jakovu u četvrtak je započelo četverodnevno obilježavanja Dana općine i blagdana sv. Roka, nebeskog zaštitnika.

Nakon uvodnog slova predsjednika OV-a Ivana Eškinje Lantane načelnik Zoran Pelicarić Peco govorio je o postignutim rezultatima u proteklih godinu dana te najavio nove projekte.

- Uspjeli smo održati stabilnim općinski proračun te povećati prihode, ali nismo uspjeli smanjiti dugovanje, što je ključno za daljnji razvoj Općine, kazao je Pelicarić te prezentirao projekte u tijeku.

Od ostalih aktivnosti izdvojio je obnovu kinodvorane u sklopu koje je otvorena galerija Pogon kulture, prostor namijenjen mladima; projekt "Obnova kule u Turnju" dobio je odobrenje i sufinanciranje od strane Ministarstva kulture; pri kraju je izrada projektne dokumentacije za projekt "Tržnica i trg" u Sv. Filip i Jakovu, započeti su infrastrukturni i zemljani radovi...

- Prvi put imamo i jaslice za naše najmlađe žitelje u Dječjem vrtiću Cvit. Radi se na projektnoj dokumentaciji i legalizaciji koja bi omogućila izgradnju dječjeg vrtića u naselju Gornje Raštane, kaže.

- Uz poruku našeg zaštitnika Svetog Roka, "neizmjerno volite ljude a naročito kad im je najteže, kad su bolesni i siromašni" - Dragi moji općinski žitelji, sretni vam Dani općine i blagdan Sv. Roka, poručio je Pelicarić.

Prigodnim slovom obratio se županijski pročelnik Ivan Šimunić. Za veseli štimung se brinula ženska klapa Karmel.
 

http://www.zadarskilist.hr/clanci/16082014/pelicaric-gradit-cemo-vrtic-u-gornjim-rastanima