POSLJEDNJI EDUKATIVNI PROGRAM KOJI ZAPOČINJE SA RADOM 10. VELJAČE 2016.

Objavljeno: 05.02.2016

U nastavku slijedi osnivanje Udruge za poticanje zapošljavanja „Centar za obuku Sv. Filip i Jakov" te se pozivaju nezaposlene osobe na posljednji edukativni program koji započinje sa radom 10. veljače 2016.

U prostorijama novoopremljene vijećnice Općine Sv. Filip i Jakov održana je konferencija za medije kojoj je prethodio završni, 4. sastanak internog projektnog tima na kojem su revidirane aktivnosti, održivost, vremenski i financijski okviri projekta kao i predstojeće aktivnosti.

U nastavku slijedi osnivanje Udruge za poticanje zapošljavanja „Centar za obuku Sv. Filip i Jakov" te se pozivaju nezaposlene osobe na posljednji edukativni program koji započinje sa radom 10. veljače 2016. 

Općina Sveti Filip i Jakov započela je 28. veljače 2015. g. provođenje EU projekta Centar za obuku Sv. Filip i Jakov (Training centre Sv. Filip i Jakov) u trajanju od 12 mjeseci. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - područni ured Zadar, Lokalnom akcijskom grupom (LAG) Laura, Općinom Pašman i Općinom Galovac. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru IPA IV Operativnog programa ''Razvoj ljudskih potencijala'', Grant shema ''Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja faza II''.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 67.567,24 EUR uz sufinanciranje od strane Europske unije u iznosu od 58.879,84 EUR tj. do 87,14% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.
Opći cilj projekta je poboljšati zapošljivost kroz Centar za obuku Sv. Filip i Jakov.

Specifični cilj je poboljšati lokalne kapacitete za obuku nezaposlenih u općim kompetencijama za traženje posla i kompetencija traženja posla u turizmu kroz implementaciju Centra za obuku Sv. Filip i Jakov u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i poslodavcima.

Ciljne skupine su 5 trenera za Klub za zapošljavanje u koje ubrajamo dva novozaposlena djelatnika na projektu - Voditelja kluba za zapošljavanje, Predavača engleskog jezika, 3 volontera te 50 odraslih polaznika edukacijskog programa.

Krajnji korisnici projekta su svi nezaposleni, poslodavci, obitelji odraslih polaznika, lokalna zajednica, lokalne samouprave, Hrvatski zavod za zapošljavanje.
 

http://www.ezadar.hr/clanak/centar-za-obuku-sv-filip-i-jakov-poziva-nezaposlene-osobe-na-edukaciju