POZIV ZA MEDIJE NA ZAVRŠNU (3.) PRESS KONFERENCIJU

Objavljeno: 05.02.2016

PREZENTACIJA REZULTATA PROJEKTA I ZAVRŠNA EDUKACIJA EU PROJEKTA CENTAR ZA OBUKU SV. FILIP I JAKOV

Poštovani predstavnici medija,
pozivamo Vas na 3. Press konferenciju za medije koja će se održati u ČETVRTAK, 04. veljače 2016. u 11:00 sati, u prostorijama vijećnice Općine Sv. Filip i Jakov na adresi Obala kralja Tomislava 16, Sv. Filip i Jakov.
Općina Sveti Filip i Jakov započela je 28. veljače 2015. g. provođenje EU projekta Centar za obuku Sv. Filip i Jakov (Training centre Sv. Filip i Jakov) u trajanju od 12 mjeseci. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - područni ured Zadar, Lokalnom akcijskom grupom (LAG) Laura, Općinom Pašman i Općinom Galovac. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru IPA IV Operativnog programa ''Razvoj ljudskih potencijala'', Grant shema ''Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja faza II''. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 67.567,24 EUR uz sufinanciranje od strane Europske unije u iznosu od 58.879,84 EUR tj. do 87,14% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Opći cilj projekta je poboljšati zapošljivost kroz Centar za obuku Sv. Filip i Jakov.

Specifični cilj je poboljšati lokalne kapacitete za obuku nezaposlenih u općim kompetencijama za traženje posla i kompetencija traženja posla u turizmu kroz implementaciju Centra za obuku Sv. Filip i Jakov u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i poslodavcima.

Korisnici projekta

Ciljne skupine su 5 trenera za Klub za zapošljavanje u koje ubrajamo dva novozaposlena djelatnika na projektu – Voditelja kluba za zapošljavanje, Predavača engleskog jezika, 3 volontera te 50 odraslih polaznika edukacijskog programa. 

Krajnji korisnici projekta su svi nezaposleni, poslodavci, obitelji odraslih polaznika, lokalna zajednica, lokalne samouprave, Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Više o projektu i njegovim sudionicima, ciljevima, aktivnostima i rezultatima biti će govora na konferenciji za medije na kojoj će prisustvovati svi partneri na projektu „Centar za obuku Sv. Filip i Jakov“ odnosno načelnici Općina Sv. Filip i Jakov, Pašman i Galovac kao i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PU Zadar i udruge LAG Laura.

Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Voditelj projekta „Centar za obuku Sv. Filip i Jakov“
Darko Mikas, dipl. oec.
Općina Sveti Filip i Jakov
Adresa: Obala kralja Tomislava 16, 23207 Sveti Filip i Jakov
Mobitel: 099/2603-486 Telefon: 023/389-808 Fax: 023/389-802