U igralište Nove zore uloženo 250 tisuća kuna

Autor: Zadarski list
Izvor fotografije: Zadarski list
Objavljeno: 01.10.2015.

Prvi sljedeći projekt na igralištu je postavljanje reflektora kako bi nogometaši Nove zore i atletičari AK Rogovo mogli trenirati po noći, jer mnogi zbog radnih i školskih obveza nisu u mogućnosti trenirati tijekom dana, obznanio je Pelicarić

Nogometnom utakmicom, druženjem i prigodnim domjenkom obilježen je završetak obnove i izgradnje druge faze nogometnog igrališta NK Nove zore u koju je Općina Sv. Filip i Jakov uz potporu Udruge Napredak u posljednje dvije godine uložila oko 450.000 kuna.

- U posljednju godinu dana za radove na kompleksu igrališta, izgradnju 400 metara nove moderne ograde, kućica za rezervne igrače, radove na klupskoj zgradi i tribinama, izgradnji atletskog skakališta za skok u dalj i drugo Općina je uložila oko 250.000 kuna, rekao je Zoran Pelicarić Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

- Prvi sljedeći projekt na igralištu je postavljanje reflektora kako bi nogometaši Nove zore i atletičari AK Rogovo mogli trenirati po noći, jer mnogi zbog radnih i školskih obveza nisu u mogućnosti trenirati tijekom dana, obznanio je Pelicarić.

Pritom je najavio kako će se u novom općinskom proračunu osigurati sredstva za sport, nastavak izgradnje pomoćnog igrališta, ali i potrebna sredstva za održavanje i obnovu postojećih i izgradnju novih sportskih objekta u općini.

- Naš najveći strateški cilj je ulaganje u osnovnu infrastrukturu i gospodarstvo kako bismo iz godine u godinu poboljšavali uvjete života općinskog stanovništva, skrb o socijalno ugroženim i hendikepiranim osobama, ali i ulaganje u odgoj i obrazovanje naše mladeži u cjelokupnoj vertikali, od vrtića pa sve do visokog obrazovanja. Naravno tu mislim i na sportaše te na mlade inovativne ljude, poručio je Pelicarić.

Za igralište skrbi legendarni Femir Eškinja koji u klubu radi volonterski.
- Takav entuzijazam i ljubav prema klubu i mjestu treba prepoznati i čuvati. Iznimne osobe poput Ratka Brzića, Pikola, Femira, Ede, Štrca, Ive i drugih traju zauvijek, zaključio je Krešimir Mikas.
 

http://www.zadarskilist.hr/clanci/30092015/u-igraliste-nove-zore-ulozeno-250-tisuca-kuna